10 beste tattoo artiesten van Nederland

Het NRC bracht laatst naar buiten dat het aantal tattooshops in Nederland in de afgelopen 8 jaar bijna is verdrievoudigd! Daarmee is natuurlijk ook het aantal Nederlandse tattoo artiesten enorm gegroeid. Wij hebben de 10 beste Nederlandse tattoo artiesten voor je op een rijtje gezet!

Budi Joseph ( @budijoseph )
Budi is 39 jaar en woonachtig in Zutphen. Hij studeerde aan Artex Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Inmiddels is hij hoofdartiest in zijn eigen tattooshop genaamd Blaowww. Budi is gespecialiseerd in portretten en Black & Grey.
https://www.instagram.com/p/BSwTEJyjXJn/?taken-by=budijoseph

Joris Mous (@tattoojoris)
Tattoo Joris heeft zijn eigen tattooshop in Amsterdam, midden in het centrum, vlakbij het Rijksmuseum en het Leidseplein. Joris heeft een echte old school style. Hij staat vooral bekend om de beruchte nektattoo die hij bij Douwe Bob heeft gezet.

Massimo Luciani (@bluetoned)
Massimo komt uit Amsterdam en is werkzaam bij de bekende tattooshop Schiffmacher & Veldhoen Tattooing. Hij is met name bekend door zijn creativiteit en super realistische tattoos. Massimo rookt tussen het tatoeëren door geregeld een jointje.

Jimmy (#jimstattoostudio)
Jimmy is oprichter van Jim’s Tattoo Studio in Den Bosch en gespecialiseerd in grote Japanse werken en portretten. Jimmy heeft al ruim 30 jaar ervaring!

Sivanski Shushan (@sivanski)
Sivanski is de eerste vrouwelijke tattooartiest in dit rijtje. Ze is werkzaam bij Blaowww, de tattooshop van de eerdergenoemde tattoo artiest Budi Joseph. Het geografische lijnwerk van Sivanski is werkelijk betoverend! Sivanski maakt naast tattoos ook prachtige muurtekeningen.

Rick Scholten (@rickvvv)
Rick werkt bij Veni Vidi Vici Tattoo in Beverwijk. Wil jij een sleeve tattoo? Dan is een Rick een echte aanrader!

Jeroen Franken (@jeroenfranken)
Jeroen is gespecialiseerd in Polynesisch en Marquesan, maar hij kan nog veel meer! De eerste tatoeage die Jeroen heeft gemaakt was diep in de jungles van Borneo.

Martijn van Minnen (@martijn_minnen)
Martijn is de echte mandala- en dotwork koning! Hij is opgegroeid in de Amsterdamse graffiti wereld, maar nu full-time tattoo artiest.

View this post on Instagram

Lotus-type chest mandala…. Thank you Shereen…

A post shared by Martijn van Minnen (@martijnvanminnen) on

Dick de Wit (dickdewit_magictattoo)
Dick is oprichter van Magic Tattoo in Utrecht en heeft al ruim 35 jaar ervaring in het vak! Dick is Heer en Meester is vele stijlen maar doet het liefst Japans en Old-School Tattoos.

View this post on Instagram

Peter is ready for color!

A post shared by Dick de Wit (@dickdewit_magictattoo) on

Marlise Meulendijks ( @tattooluckycat )
Marlise heeft samen met haar man de tattooshop Lucky Cat Tattoo opgericht. Dit is de eerste officiële vrouwelijke tattoostudio van Den Bosch. Voorheen werkte Marlies ruim 23 jaar als tekenaar bij een graveerstudio.

12 thoughts on “10 beste tattoo artiesten van Nederland

Add yours

 1. vind dit echt een top 10 van niks. idd waarom verdienen die mensen die plek.. vind de creatievetijd erg laag bij sommigen, en werk niet netjes

  Like

 2. N kleine rectificatie ik ga in m’n commentaar af op t nrc maar zie dus dat dit iemands blog is die publiceerde…. Dus nogmaals as je zoiets wil publiceren doe dan iets meer huiswerk en lift niet zomaar mee over wat erg actueel is !!!! Man je kan er niks van…..

  Like

 3. Grappig artikel en vooral lot’s of respect to the ones that are in here…. Maarrrrrr dit is eigenlijk niet in n top 10 samen te vatten want er zijn er hier n paar in Nederland die er ver boven uit stijgen !!!!!
  Waarom staat er geen Rinto in ???? Of n Darko ???
  Maar goed kan hier wel tegen in gaan maar deze laatst genoemden zijn zo’n artikel as dit al lang voorbij gevlogen….. Dus NRC ff iets meer huiswerk doen !!

  Like

 4. Telt Greg Orie opeens niet meer mee? Of zoon Jim Orie? Of Rob Deut, of Rob Admiraal, of Amar Goucem, of Marco Cerio, of Rinto, of Roger Merling, of Marco Hengst, of Errol Buwalda, of Darko Groenehagen, of Sara de Koning, of Eva Dekkers, of Madeleine Hoogkamer, of Sadyah, of Dave de Crom, of Erik Duym, of Jan Netten, of Jamie Ris, of Sasha Sevic, of Robert Aalbers..?? Om er maar eens n paar toppers tegen aan te gooien..! 😎

  Like

 5. Telt Greg Orie opeens niet meer mee? Of zoon Jim Orie? Of Rob Deut, of Rob Admiraal, of Amar Goucem, of Marco Cerio, of Rinto, of Roger Merling, of Marco Hengst, of Errol Buwalda, of Darko Groenehagen, of Sara de Koning, of Eva Dekkers, of Madeleine Hoogkamer, of Sadyah, of Dave de Crom, of Erik Duym, of Jan Netten, of Jamie Ris, of Sasha Sevic, of Robert Aalbers..?? Om er maar eens n paar toppers tegen aan te gooien..! 😎

  Like

 6. Leuke lijst, maar het gaat een beetje ver om dit de top 10 van Nederland te noemen. Ik mis behalve een aantal grote gevestigde namen (die hun sporen allang verdient hebben) ook een aantal ‘nieuwkomers’. Iets meer research doen de volgende keer.

  Like

Geef een reactie

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: